Waarom kiezen (startende) ondernemers voor een WordPress website?

#debestewebsite

Neem contact met ons op

Ondernemers kiezen voor een WordPress website, omdat het met WordPress mogelijk is om de totale regie over je eigen website – en de uitgaven daarvoor – te hebben en te houden. Geen abacadabra, je hoeft niet te leren programmeren, je hoeft geen webdesigner in te huren. Het content management systeem (CMS) WordPress is geoptimaliseerd om zelf jouw content te managen.

Zelf doen

De meeste ondernemers hechten waarde aan zelfredzaamheid (doen wij ook). Dus gaat de voorkeur uit naar zelf doen, of in ieder geval >  zelf kiezen wie je wat laat doen.

Met WordPress heb je de controle over je eigen website. Maakt niet uit of je de website zelf maakt of laat maken: je kunt zelf nieuwsberichten posten, een blogpost schrijven of een artikel publiceren. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig.
Zoekmachineoptimalisatie (SEO), koppeling met social media, inschrijfoptie voor nieuwsbrief, analyseren van gebruikersgedrag en zo kunnen wij nog wel even doorgaan: met het WordPress Content Management Systeem (CMS) kun je het zelf doen.

Mogelijkheden voor een vriendelijke website

Ben jij een (startende) ondernemer? Dan nemen wij voor het gemak even aan dat je streeft naar een maximale omzet en dat je beseft hoe belangrijk het is om een goede website te hebben.

Een goede website is een website die doet-wat-ie-doen-moet: ondersteunen bij het behalen van een maximale omzet. Een goede website is ook een vriendelijke website: vriendelijk voor bezoekers, gebruikers, zoekmachines, mobiele devices en moderne browsers, vriendelijk voor de gebruiker en zijn/haar portemonnee.

WordPress maakt het mogelijk een vriendelijke website te maken die doet-wat-ie-doen-moet. Met een vriendelijke WordPress website heb je een prachtige tool in handen die je helpt bij succesvol ondernemen. Je scoort namelijk niet alleen goed bij Google maar ook bij (potentiële) klanten.

Het kan met WordPress

Een website voor je onderneming of vereniging: het kan met WordPress. Of je nou een online shop, een forum of een nieuwsportaal wil opzetten: het kan met WordPress. Wil je zelf een website maken, een website laten maken of samen een website maken? Het kan met WordPress.

Waarom WordPress?

De voordelen van WordPress op een rij:

  • Met WordPress heb je designvrijheid. WordPress werkt met thema’s en templates die de vormgeving bepalen. Het thema-aanbod is enorm want er zijn naast veel gratis thema’s ook premium thema’s te koop. Dus is er altijd wel een geschikte optie te vinden die past bij jouw huisstijl.
  • De basis van WordPress is geschikt voor functie-uitbreidingen. Er zijn plugins voor alle denkbare taken. Wil je een contactformulier, een webshop, testimonials, gallery showcase of een plugin voor de zoekmachineoptimalisatie? Kan. Er zijn op de hele wereld ontwikkelaars die zich hebben gespecialiseerd in de ontwikkeling voor een specifieke plugin voor WordPress. Deze zijn via een paar klikken te activeren zodat je ze kunt gebruiken op je website. Daarmee is het mogelijk om bijna elke specifieke funtionaliteit voor een website te realiseren.
  • De performance van WordPress is ook op mobiele apparaten goed. Door te kiezen een thema met responsive design zal een WordPress website netjes tonen op alle computers, tablets en smartphones.
  • WordPress heet niet voor niets een content management systeem; gebruikers met verschillende rechten kunnen simultaan werken aan de website.  Zo kunnen meerdere mensen met hun eigen account (met de daaraan gekoppelde rol/rechten) content creëren en eventueel publiceren.
  • WordPress wordt up-to-date gehouden en verder ontwikkeld door een zeer actieve groep gebruikers.
  • Op een WordPress website kunnen tekst, afbeeldingen, video’s en audio gepubliceerd worden.
  • Google WordPress: een website gemaakt met WordPress wordt goed gevonden door de zoekrobots van Google.
  • Het is mogelijk om alles binnen WordPress aan te passen. Wereldwijd werken er veel programmeurs, designers, developers en websitecoaches met WordPress. Op dit moment is bijna 1/3 van alle websites ter wereld gemaakt met WordPress.
  • Dankzij de actieve WordPress community is er voor ieder probleem wel een oplossing te vinden op de fora.

Afijn, het zal je inmiddels duidelijk zijn waarom zoveel (startende) ondernemers kiezen om hun website te maken of te laten maken met WordPress. En voor wie twijfelt tussen ‘zelf maken’ of ‘laten maken’:

Stop maar met twijfelen, jouw website maken we gewoon samen.

Wij helpen je graag bij het realiseren van een goede website voor jouw onderneming. Terwijl we samen een website met WordPress maken leren wij je hoe WordPress werkt. Zo begrijp je hoe je website werkt en houd je de regie over de content én de uitgaven zelf in de hand. Koffie met een Quukske?

Daarom kiezen (startende) ondernemers voor een WordPress website.

Zin in een kop koffie met een Quukske en wil je een nieuwe website? Laat dan je gegevens achter.